Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Scripta manent

                                                                                Γράφει η Ελένη Αγγελέτου,
                                                                                     Φοιτήτρια Νομικής
                                                                           
                                                                              
 
Βιβλιοθήκη Γερακίου: με πόσες λέξεις θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος αυτό το έργο; Και τι να πρωτοπεριγράψει; Είναι τόσο δύσκολο να τεθούν ιεραρχικά όλες οι προσπάθειες που έγιναν για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.
Ανοίγοντας τη μικρή ξύλινη πόρτα, αυτού του μικρού «ναού γνώσης», όπως πολύ εύστοχα την χαρακτηρίζουν τα μέλη της, αντικρίζει κανείς την παιδική παρουσία, την εθελοντική διάθεση, το επιστημονικό ενδιαφέρον και φυσικά το βιβλίο, την πηγή της παιδείας.
Με περηφάνια τολμώ να πω ότι η Βιβλιοθήκη μας έχει αποκτήσει τη δική της φωνή. Είναι η φωνή, των οραματιστών, των εθελοντών της, των δωρητών της, των μεγάλων και μικρών μελών της. Είναι η φωνή των ανθρώπων που την ονειρεύτηκαν, την έχτισαν, τη στήριξαν και τη στηρίζουν με την παρουσία και την εργασία τους.
Με μεγαλύτερη έμφαση όμως θέλω να τονίσω ότι αυτό το έργο δεν έχει μόνο φωνή, έχει πλέον και γραφή! «Την πένα» της Βιβλιοθήκης μας απαρτίζει το νέο αίμα του τόπου. Οι φοιτητές μας. Τα παιδιά του Γερακιού που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας προσπαθώντας να χτίσουν με την πανεπιστημιακή μόρφωση ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, για την χώρα, αλλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα τους!!!
Είναι τιμή μας, που δέχτηκαν και μάλιστα με χαρά να προάγουν το συγγραφικό κομμάτι της Βιβλιοθήκης μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Προλογίζοντας, αυτήν την προσπάθεια, προσκαλούμε κι άλλους υποψήφιους συγγραφείς-δημοσιογράφους να μας παρουσιάσουν τα άρθρα τους με θέματα παρμένα από το Γεράκι μας, ή σχετικά με το αντικείμενο που σπουδάζουν, θέματα από την επικαιρότητα, ή οτιδήποτε θέλουν να θίξουν, να σχολιάσουν, να τονίσουν, να καυτηριάσουν.
Το πρώτο άρθρο που θα παρουσιαστεί σύντομα εκ μέρους της Βιβλιοθήκης είναι έργο του πρωτοετή φοιτητή Ιστορίας και Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Παναγιώτη Χριστάκη.
Δυναμική αρχή λοιπόν με μια ισχυρή ευχή και επιθυμία η συνέχεια να είναι καλύτερη και η συμμετοχή μεγαλύτερη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου