Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μαθητική Λέσχη ανάγνωσης: ''Μαρδούκ''

Γράφει η Αγγελική Σαρρή,
                             Μαθήτρια της Ε΄ τάξης του
                              Δημοτικού Σχολείου Γερακίου
          
            Το βιβλίο με τίτλο «Μαρδούκ» είναι γραμμένο από την συγγραφέα κα Λιάνα Δενεζάκη και εικονογραφημένο από την ίδια. Είναι λογοτεχνικό βιβλίο γραμμένο για μικρούς και όχι μόνο. Είναι το δεύτερο βιβλίο που διάβασε η μαθητική Λέσχη ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Γερακίου, που μας ταξίδεψε στο χρόνο αλλά και μας έβαλε να σκεφτούμε σύγχρονες καθημερινές καταστάσεις.

            Πρωταγωνιστής είναι ο Μάριος, ένας μαθητής της  ΣΤ΄ τάξης  που δεν είναι και τόσο διαβαστερός αλλά προτιμά να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια .


           Όταν γίνεται όμως ένας σχολικός διαγωνισμός με θέμα: «Κοιτάζω τ αστέρια κι αναρωτιέμαι», ο Μάριος συμμετέχει και μάλιστα βάζει στοίχημα με την Αθηνά, την καλύτερη μαθήτρια του σχολείου, ότι αυτός θα πάρει το βραβείο του διαγωνισμού, που είναι η συμμετοχή σε μια διαστημική κατασκήνωση. Οι φίλοι του είναι στο πλευρό του. Αυτός όμως ζητάει την βοήθεια της αδερφής του Ναταλίας ώστε να βρει τον παππού του που είναι αστρονόμος. Η αδερφή του την ίδια μέρα βγαίνει με κάποιον Κάρλος που γνώρισε στο διαδίκτυο κρυφά απ τους γονείς της. Η Ναταλία κινδύνεψε να γίνει θύμα του Κάρλος. Αν δεν εμφανιζόταν ο παππούς της να τη σώσει θα ήταν θύμα απαγωγής. Ο Μάριος τελικά κέρδισε το διαγωνισμό και αυτό έγινε αφορμή για να έρθει πιο κοντά και με την Αθηνά.

            Το βιβλίο αυτό μας δείχνει τη μαγεία του διαδικτύου αλλά και τους κινδύνους που αυτό κρύβει. Πιο πολύ όμως μας ταξίδεψε σε χαμένους πολιτισμούς και σύγχρονες ανακαλύψεις και μας δίδαξε τη συμμετοχή, την αγωνιστικότητα και τη συνεργασία.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου