Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ελευθερία Μεταξά, «Σπασμένος καθρέφτης»




Γράφει η Πόπη Σταθάκη, 
Μέλος της Λέσχης ανάγνωσης λογοτεχνίας

Ο Σπασμένος Καθρέφτης το οποίο αποτελεί και το τέταρτο κατά σειρά αστυνομικό μυθιστόρημα της ταλαντούχου συγγραφέως Ελευθερίας Μεταξά, ήταν το βιβλίο που επέλεξε η Λέσχη ανάγνωσης για τον μήνα Νοέμβριο. Πρόκειται για ένα καθηλωτικό και ανατρεπτικό αστυνομικό θρίλερ γεμάτο ένταση, αγωνία, πλοκή και με ένα τέλος μοναδικό, ακόμα και για τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Όλα τα μέλη της Λέσχης στη συνάντησή μας συμφωνήσαμε ότι είναι ένα βιβλίο που το διαβάζεις με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία σελίδα, χωρίς να μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Η εξαιρετική γραφή, οι άρτιοι δομημένοι χαρακτήρες, οι ρεαλιστικοί διάλογοι, η πλούσια και συναρπαστική πλοκή και οι ζωντανές περιγραφές είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το μυθιστόρημα αυτό και η απόδειξη ότι έχουμε και στην Ελλάδα εξαιρετικούς συγγραφείς στο αστυνομικό μυθιστόρημα.
Με φόντο την γραφική Κλειτορία ξετυλίγεται μία ιστορία με πολλά και μπερδεμένα συναισθήματα και δυνατές συγκινήσεις. Η νεαρή σπηλαιολόγος Νατάσα Βάλβη αποφασίζει να ανακαλύψει τον αληθινό ένοχο ενός φόνου για τον οποίο δικάστηκε και καταδικάστηκε ο πατέρας της. Επιστρέφει λοιπόν στη γενέτειρα της, με διαφορετική ταυτότητα, αλλά καταλήγει να αναμιχθεί άθελά της σε μια σειρά από δολοφονίες που την στοχοποιούν. Συνεχώς μπροστά της εμφανίζεται η Μόιρα, μία μυστηριώδης γυναίκα, απαράμιλλης ομορφιάς, η οποία φαίνεται να την καταδιώκει σε κάθε της βήμα. Η εξέλιξη των γεγονότων είναι καταιγιστική, χωρίς περιττές λεπτομέρειες και αναλύσεις και το μυστήριο λύνεται με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο που αιφνιδιάζει τον αναγνώστη.
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στη Βιβλιοθήκη του χωριού μας την εξαιρετική αυτή συγγραφέα και να περάσουμε ένα όμορφο λογοτεχνικό βράδυ με μία δημιουργική παρουσίαση του βιβλίου της και μία ζωηρή συζήτηση με το κοινό. Η συγγραφέας μάς μίλησε για το τι σημαίνει γι΄αυτήν το αστυνομικό μυθιστόρημα, πώς δομείται από την αρχή μέχρι το τέλος αλλά και πώς σκιαγραφεί ψυχολογικά τους χαρακτήρες της, καθώς δεν αρκείται μόνο στην αστυνομική πλευρά της ιστορίας της. Μένει μόνο να πω εκ μέρους της λέσχης μας, ότι όλα τα βιβλία της δικαίωσαν τις προσδοκίες μας και περιμένουμε με ανυπομονησία την έκδοση του καινούριου της βιβλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου