Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Γερακίτικο Γλέντι στην Αδελαΐδα


του Θανάση Σταματόπουλου

            Σε αυτήν την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύει η χώρα μας, οι Γερακίτες της Αδελαΐδας με την βοήθεια του Πανλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας, δείχνουν πατριωτική αγάπη ,όπως πάντα, και ενδιαφέρον για τα αδέλφια τους και το χωριό τους. Είναι πολύ συγκινητική η προσπάθεια τους για την στήριξη της βιβλιοθήκης. Θα διοργανωθεί μεγάλη πολιτιστική και λαϊκή βραδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανλακωνικού  Συλλόγου, όπου τα κέρδη θα διατεθούν για κοινωφελή σκοπό στην Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει ομιλίες για την ιστορία του χωριού από τα αρχαία χρόνια (κ. Μαυραειδής Παν/της) καθώς και για τη σημασία της βιβλιοθήκης στην κοινωνία (κα Μελισσινάκη Χρυσούλα). 

         Όπως και στο παρελθόν, πάμπολλες φορές, έτσι και τώρα οι μετανάστες μας, τα αδέλφια μας τα ξενιτεμένα, δεν ξεχνούν το Γεράκι μας και το ενισχύουν όποτε μπορούν. Χωρίς αυτούς το Γεράκι δεν θα είχε την σημερινή του «μορφή». Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Τσεμπελής Παν/της, απέστειλε επιστολή στις 03/02/2014 στην οποία αναφέρει αναλυτικά  το που θα διατεθούν τα χρήματα.
Η βραδιά, πέρα από τις ομιλίες, θα περιλαμβάνει πλούσια φαγητά, αρνιά και χοιρινά στη σούβλα, διάφορα εδέσματα καθώς και αφράτες μελωμένες δίπλες. Όλα αυτά θα συντροφευθούν από μουσική του Τρίο Ζορμπά.
            Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας είναι οι: κ. Βλάχος Χρήστος, κα Μαλαβάζου Σουσάνα, κ. Μαλαβάζος Ευαγγ, κ. Μανούσος Ιωάν, κα Λάμπρου Άννα, κα Ζούνη Άννα  καθώς και πολλοί άλλοι πατριώτες. Άνθρωποι για τους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

            Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό γλέντι μέχρι το πρωί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου