Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Μη με λησμόνει

Γράφει η Ελένη Κυριακούλια,
Μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Λογοτεχνίας

Τελείωσε η ανάγνωση του βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα με το τίτλο <<Μη με λησμόνει>> από τη Λέσχη Ανάγνωσης . Βιβλίο ρομαντικό , αληθινό , πονεμένο αλλά και αγαπησιάρικο. Οι πρωταγωνιστές πολλοί. Τα μέρη που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα επίσης πολλά. Γιάννενα, Αθήνα ,Γαλαξίδι , Παρίσι , Πάτμος. Κάθε τόπος και μια ιστορία , ένα μυστήριο ένα μυστικό . 

Το βιβλίο ξεκινά δυνατά περιγράφοντας σκηνές που σοκάρουν τον αναγνωστη. Σ’ένα πορνείο στα Γιάννενα , μια από τις κοπέλες προσπαθεί σε άθλιες συνθήκες να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Της το αρπάζουν πριν προλάβει έστω να δει το φύλο του παιδιού της. Η κοπέλα είναι η Μελεκ ,μια πανέμορφη κοκκινομάλλα τουρκάλα με ξεχωριστά μάτια . Με τον μόνο άνδρα που θα έρθει κοντά είναι ο Μιχάλης που γνωρίζει τυχαία στο αστυνομικό τμήμα , σε μια προσπάθεια της να το σκάσει από το πορνείο .Γοητευμένος αρχίζει να επισκέπτεται πρώτη φορά τέτοιο χώρο μόνο για να την βλεπει.Θα της χαρίσει ένα ανθισμένο μπλε λουλούδι με όλη την αγνότητα και τον έρωτά του για αυτήν. Μην με λησμόνει το λένε <<της λέει>>, δηλαδή μην με ξεχάσεις για να την κάνει να καταλάβει . 

Ύστερα από μια πυρκαγιά που θα βάλει η ίδια η Μελεκ στο πορνείο , οι ζωές όλων θα ανατραπούν .Θα χαθούν άλλοι αντί άλλων και κάνεις δεν θα ξέρει ποιος πέθανε και ποιος έζησε . Ο Μιχάλης (Μιχαήλ πλέον) θα καταλήξει στην Πάτμο , υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του μοναστηριού .Αφού η ζωή του θα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου .Εκεί θα βρει την ηρεμία του αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσει την αγαπημένη του , που πιστεύει ότι δεν ζει πια .Η Μελεκ θα καταλήξει στο Παρίσι όπου και αυτή προσπαθεί να κάνει καινούργια ζωή. Κανείς δεν γνωρίζει για τον άλλον τι απέγινε . 

Στην Αθήνα τώρα δυο νεαρά παιδιά συναντιούνται σε μια θεατρική παράσταση και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ο Κωνσταντίνος φωτογράφος και ένα αιθέριο πλάσμα, ένα αερικό πάνω στην σκηνή, η Πέρσα η χορεύτρια της παράστασης .Παντρεύονται κάποια στιγμή στο Γαλαξίδι . Και αυτών η ζωή κρύβει κάποια μυστικά που αργότερα θα αποκαλυφθούν , αφού και τα δυο αυτά παιδιά είναι υιοθετημένα , ρόλο θα παίξουν και οι γονείς τους που είναι βαθιά εμπλεκόμενοι στην υπόθεση , με διαφορετικό τρόπο ο καθένας .

Η Μελέκ τώρα αφού έχει νοσήσει και βλέπει ότι δεν της μένει πολύ χρόνος αποφασίζει να βρει το χαμένο της παιδί .Έχει ετοιμάσει ένα γράμμα και αυτό σε περίπτωση που δεν προλάβει να δεί το παιδι της και μέσα εξηγεί τα πάντα .Ακολουθεί βέβαια και μια τεράστια περιουσία από πίσω . Αναθέτει στον Κριστιάν Λεντου , δικηγόρο να κάνει την ερεύνα . Ο Κριστιάν (Χρήστος παλιά) στην Μελέκ αναγνωρίζει την κοπέλα που επισκεπτόταν παλιά στο πορνείο και δεν έχει ξεχάσει ποτέ . Με πολλή έρευνα θα καταλήξει ότι το παιδί της είναι η Πέρσα που έχει κληρονομήσει τα υπέροχα μάτια της . Θα την προλάβουν λίγο πριν φύγει για πάντα από την ζωή και η Πέρσα θα πάρει στα χέρια της το πολυπόθητο γράμμα. Μέσα σε όλα τα άλλα ζητάει από το παιδί της να μην την ξεχάσει ποτέ, όπως πολύ παλιά είχε ζητήσει ο Μιχάλης από αυτήν και αυτή από τον Μιχάλη πριν κλείσει τα μάτια της για πάντα.

Η τέφρα της θα σκορπιστεί από τους δικούς της ανθρώπους στην λίμνη των Ιωαννίνων . Στην πόλη που αγάπησε και πόνεσε τόσο πολύ . Και εκεί κλείνει η αυλαία , με πόνο , ταλαιπωρία άλλα και έρωτα και αγάπη . Η αγάπη τελικά έχει τόση δύναμη όταν είναι πραγματικη και δεν επηρεάζεται από οτιδηποτε ;Το συμπέρασμα είναι ναι . Μη με ξεχάσεις λοιπόν , τρεις λέξεις με τεράστια σημασία , τρεις λέξεις που τα λένε όλα. ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου