Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

#1 εργαστηρι αυθόρμητης ζωγραφικής-εντυπώσεις

Tα παιδιά ζωγραφίζουν στα θρανία, στα βιβλία, ζωγραφίζουν σχήματα, συνθήματα, λουλούδια, γραμμές και γράμματα.Ζωγραφίζουν χωρίς σκοπό, χωρίς να τους το έχει πει κάποιος. Ζωγραφίζουν από ευχαρίστηση, για την χαρά, για την ικανοποίηση ότι φτιάχνουν κάτι δικό τους, κάτι σχετικό με το δικό τους ανεξερεύνητο κόσμο. Αλλά και στην τέχνη οι καλλιτέχνες αυτό δεν κάνουν; Μέσα από τις εικόνες και τα έργα τους μας χαρίζουν ένα “άνοιγμα” στον κόσμο. Με αυτά τα αυθόρμητα, χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό ή υπολογισμό σχέδια αποφασίσαμε να ασχοληθούμε στο πρώτο αυτό εργαστήρι.

Το Σάββατο το πρωί στη βιβλιοθήκη του Γερακίου 11 σχεδιαστές έφτιαξαν εικόνες από παράξενους κόσμους, κόσμους γεμάτους αντικείμενα, σχήματα, μυστήριο, γράμματα. Σε μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο των σουρρεαλιστών και κάποιες τεχνικές αποκάλυψαν πόσο καθένας τους είναι τόσο ιδιαίτερος και μοναδικός όσο τα σχέδιά του. Μέσα από τις εικόνες τους μιλήσαμε για τη μεταμόρφωση, το απρόσμενο, τη δύναμη της τέχνης να ανοίγει τον κόσμο αλλά και εμάς τους ίδιους.

Τα βιβλία έχουν τις δικές τους εικόνες, εμείς εκεί σε αυτό το εργαστήρι φτιάξαμε τις δικές μας, αλλά μαζί και μια άλλη, μια καινούργια αυτή μιας ομάδας μιας ομάδας μικρών εικονογράφων και ιχνηλατών.  

Ευχαριστώ για αυτή την όμορφη συνάντηση,

                              Ανθόκοσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου