Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Παιδική Λέσχη ανάγνωσης: Παρουσίαση του βιβλίου "Πώς να εκπαιδεύσεις τους γονείς σου'''

                                                                                            Γράφει η Χρυσούλα Μιχαλούτσου,
                                                                                                 Μαθήτρια της Ε΄τάξης του                                                                                                                         Δημοτικού Σχολείου Γερακίου


Ο   πρωταγωνιστής του βιβλίου   «Πώς να εκπαιδεύσεις τους γονείς σου»
είναι ο Λούι , ένα παιδί που το όνειρό του είναι να γίνει κωμικός.

 Ο Λούι έχει  έναν αδερφό, τον Έλιοτ  και τους γονείς του που όλη την ώρα  βρίσκονται πάνω από το κεφάλι του και  του λένε να διαβάσει… 
Κάποια στιγμή  ο  Λούι γνωρίζει στο θεατρικό εργαστήρι  ένα κορίτσι, τη Μάρλα,  η οποία έγινε ατζέντισσά του. Μια μέρα  η Μάρλα του τηλεφωνεί  και τον πληροφορεί  για μια οντισιόν που θα γινόταν.  Ο Λούι πηγαίνει στο σπίτι  της για να συζητήσουν για την οντισιόν. Γνωρίζει τις δίδυμες αδερφές της και  τους γονείς της  που δεν την ενοχλούσαν καθόλου. Ο Λούι είπε στη Μάρλα:
-          Εντυπωσιάστηκα με τους γονείς σου. Τι σου λένε για τα μαθήματα;
-        To θεωρούν δική μου δουλειά. Απάντησε η Μάρλα
-        Σκέτος παράδεισος. Είπε ο Λούι
-        Μα χρειάστηκε να τους εκπαιδεύσω.
-       Να τους εκπαιδεύσεις; Απόρησε ο Λούι.
-        Κάποτε οι γονείς μου ήταν σαν τους δικούς σου. Συνέχισε η Μάρλα…
-        Για πες μου λοιπόν, τι πρέπει να κάνω; Τη ρώτησε ο Λούι.
Η Μάρλα είπε στο Λούι τους κανόνες  και έτσι ο Λούι άρχισε να εκπαιδεύει τους γονείς του. Ήταν η μέρα που θα πήγαινε στην οντισιόν κρυφά από τους γονείς του.  Έπρεπε εκεί όμως να παρουσιάσει κάποιον για γονέα. Μόλις έφτασε συνάντησε μια ουρά παιδιών και γονιών που περίμεναν για την οντισιόν. Εκεί γνώρισε ένα κορίτσι τη Σερίνα τη Μάγισσα που είχε έρθει κι αυτή για την οντισιόν.
Ο Λούι τη ρώτησε:
     - Να δανειστώ έναν από τους γονείς σου για πατέρα;
     - Νομίζω ότι πρέπει να πάρεις τον παππού μου. Είπε η Σερίνα
         Στην οντισιόν  και η   Σερίνα και ο Λούι τα πήγαν πολύ καλά.  Γέλασαν όλοι!  Κριτές ήταν  η Τζόσι, ο Ντέρεκ και ο Μαλκόμ που μετά τη σύσκεψη που έκαναν  φώναξαν τα νούμερα οχτώ δεκαπέντε είκοσι οχτώ που ήταν η Σερίνα και το είκοσι εννιά που ήταν ο Λούι. Ο Λούι πήρε τη Μάρλα και της είπε πως πέρασε και χάρηκε. Παράλληλα,  συνέχιζε να εκπαιδεύει τους γονείς του και τα κατάφερνε μια χαρά.
Η Τζόσι θα έπαιρνε τηλέφωνα στα σπίτια τους και θα τους έλεγε πότε θα ήταν η επόμενη οντισιόν. Η Τζόσι πήρε τηλέφωνο και ζήτησε έναν ενήλικα για να μιλήσει. Η Μάρλα έκανε τη μαμά του Λούι.
Μόλις έφτασαν η Μάρλα ντύθηκε σαν τη μαμά του Λούι. Άρχισε η οντισιόν. Η Σερίνα ήταν πολύ καλή.   Ήταν η σειρά του Λούι και αυτός πάλι τα πήγε πολύ καλά. Η Τζόσι με τους άλλους κριτές πήγαν για σύσκεψη. Μόλις βγήκαν φώναξαν τη Σερίνα, και τον Λούι.  Αυτοί έπρεπε να περάσουν στην αίθουσα που λέει ‘’Ναι’’. Εκείνοι οι τρεις θα έκαναν ξανά οντισιόν. Ο Λούι όμως τελικά δεν πέρασε και στενοχωρήθηκε. Στην αποτυχία του αυτή ήθελε δίπλα του τους γονείς του . Και τότε έγινε η έκπληξη! Ο πατέρας του ειδοποιημένος από την Μάρλα τον περίμενε έξω από την οντισιόν και τα έμαθε όλα. Η αντίδραση των γονιών του δεν ήταν έντονη.
Οι γονείς του Λούι είδαν την ταινία από την οντισιόν και του είπαν ότι ήταν πολύ καλός. Ο Λούι τους είπε ότι δεν του άρεσε το σχολείο του. Οι γονείς του του είπαν ότι θα άλλαζε σχολείο αλλά θα έκανε ιδιαίτερα στο σπίτι με τον Τοντ,  το δάσκαλο από το θεατρικό εργαστήρι, που του άρεσε πολύ.
Ο Λούι κατάλαβε ότι για να πετύχει το όνειρό του χρειάζεται συνεχής δουλειά αλλά και προπάντων να έχει δίπλα του τους γονείς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου