Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση της Λέσχης ανάγνωσης λογοτεχνίας Γερακίου

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 στον Δημοτικό Ξενώνα Γερακίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Γερακίου με τη δημοφιλή συγγραφέα την λογοτεχνικών βιβλίων  Λένα Μαντά, για να συζητήσει με τα  μέλη της Λέσχης για το τελευταίο της βιβλίο «Με λένε Ντάτα»  που ήδη τα μέλη είχαν διαβάσει και είχαν συζητήσει μεταξύ τους γι’ αυτό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κυρία Λιάνα Κανέλλη, ως μέλος της Εφορείας της Βιβλιοθήκης, και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης.
Η συγγραφέας φάνηκε εντυπωσιασμένη από την οργάνωση της εκδήλωσης καθώς και με τις ερωτήσεις από τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  «πρώτη φορά πηγαίνω σε Λέσχη Ανάγνωσης, όπου έχουν διαβάσει όλοι το βιβλίο και είναι από τις λίγες φορές που είχε τόση προσέλευση κοινού». Επίσης, αναφέρθηκε στην καλή φιλοξενία του χωριού και την ομορφιά του τόπου. Με την επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη μας εντυπωσιάστηκε και μας δώρισε αρκετά βιβλία όχι μόνο από την προσωπική της συλλογή αλλά και άλλων συγγραφέων.


Το ίδιο εντυπωσιασμένες φάνηκαν και οι αναγνώστριες του βιβλίου (μέλη λέσχης ανάγνωσης) καθώς και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση. Τα μέλη της λέσχης έκαναν συνεχώς ερωτήσεις σχετικές με το βιβλίο και η συγγραφέας απαντούσε με απόλυτη ειλικρίνεια.  Στο συντονισμό της κουβέντας βοήθησε πολύ το μέλος της εφορείας της βιβλιοθήκης, Λιάνα Κανέλλη, η οποία γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Από την άλλη μεριά το κοινό παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον και απόλυτη ησυχία. Στο τέλος της εκδήλωσης ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν βιβλία της συγγραφέως, με σκοπό να τους  τα υπογράψει.
Για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και να περάσουμε όλοι καλά εργάστηκαν εθελοντικά τα άτομα της εφορείας της Βιβλιοθήκης, καθώς και τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης. Έχουμε όλοι όρεξη και θέληση να διαβάσουμε τα επόμενα βιβλία που έχουμε επιλέξει, καθώς και να φιλοξενήσουμε τους επόμενους συγγραφείς που θα μας επισκεφτούν. Επόμενη καλεσμένη της Λέσχης είναι η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη για να συζητήσουμε για το τελευταίο της βιβλίο « Σ'ένα γύρισμα της ζωής».
Για τη Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας, 
Μαίρη Αποστολοπούλου, Ευαγγελία Κοντογεώργου
                                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου